Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bouwnummer 0 ong DRONTEN

Bewaar object
Deze woning is onlangs verkocht

Omschrijving

Let op; inclusief uitbouw woonkamer achterzijde 1.2 meter!

Het plan bestaat uit 26 prachtige, onder architectuur ontworpen woningen met ruime parkeergelegenheid op eigen erf of direct voor de deur. De Steenzetter bestaat uit 18 complete rijwoningen die voldoen aan de eisen welke u mag verwachten van een moderne woning.
De 8 vrijstaande woningen binnen ons plan liggen aan de voorzijde aan een brede groenzone en kijken uit op de bestaande wijk De Gilden. Het gevelbeeld wordt bepaald door de koper. U kiest straks uw kavel en daarna geeft u aan welke type woning u wilt. Daarbij heeft u de keuze uit de Rietsnijder - een levensloop bestendige woning - of de Dijkwerker -een ruime eengezinswoning. Beide woningen staan uitgebreid omschreven in de brochure, voorzien van alle maatvoering en details over de afwerking van de woning. Kortom; Voor elk wat wils!

Geschiedenis
Het is moeilijk om u nu voor te stellen hoe het leven was in Flevoland, in Dronten eind jaren 50 begin jaren 60. Mooie zwart-wit foto's schetsen een bijna romantisch beeld van de barakwoningen in de weidse vlakte van de nieuwe polder. De pioniers kwamen uit alle delen van het land; opzoek naar werk, een nieuwe toekomst en misschien wel de kans om boer te worden of een eigen bedrijf te starten. In die eerste levensjaren waren de omstandigheden zwaar; heimwee naar familie, geen (moderne) communicatiemiddelen, en vrijwel geen voorzieningen. Toch heeft deze eerste generatie Flevolanders goede herinneringen aan die tijd. Met elkaar hebben zij deze gemeenschap opgebouwd en vorm gegeven, dat schept een band.
Ook de familie, grootouders van Kerremans Makelaardij en Hedibouw BV waren zulke pioniers. In de jaren 60 vestigden zij zich in de polder om een nieuw leven op te bouwen. Zij waren net als iedereen betrokken bij de opbouw van Dronten, het verenigingsleven, sportclubs en de kerken. Uit respect voor het harde werk en de inzet van die generatie hebben zij besloten dit gezamenlijke project dan ook De Polder Pioniers te noemen.

Wonen
In Dronten is het riant en veilig wonen. Dronten is in oppervlakte één van de grootste gemeenten van Nederland. De woonwijken zijn ruim opgezet, de woningdichtheid is laag. De kavels zijn ruim en parkeren kan op eigen terrein of direct voor je woning. Wie kiest voor Dronten doet dat niet alleen voor de gunstige ligging en groene omgeving, maar ook voor de open mentaliteit haar inwoners.

Voorzieningen
In het centrum van Dronten is naast het uitgebreide aanbod van winkels ook het cultureel centrum De Meerpaal gevestigd. Dit theater biedt een uitgebreid cultureel programma, herbergt een bioscoop en een bibliotheek en heeft een groot centrum voor kunstzinnig vorming. Met de Hanzelijn ben je binnen no time in Amsterdam of Zwolle. De kern Dronten heeft zo'n 30.000 inwoners, kent een actief en sportief verenigingsleven en heeft uitstekende voorzieningen.

Voorzieningen in de wijk "Het Palet"
Het nabij gelegen Wisentbos biedt fijne fiets- en wandelmogelijkheden. De fiets- en wandelroutes in de wijk sluiten hier op aan. Kinderen kunnen in Het Palet o.a. genieten van de mooie, centraal gelegen speelvoorzieningen, waaronder het fantastische speeleiland in de wateras. En voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het winkelcentrum van de wijk, waar ook een gezondheidscentrum, een sporthal en drie basisscholen zijn gevestigd. De Gilden ligt op gunstige afstand van het NS station Dronten. Binnen 5 tot 10 minuten bent u bij het station waar de Hanzelijn rijdt en u comfortabel reist naar zowel Kampen-Zwolle als Lelystad, Almere en Amsterdam.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Hoekwoning
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
117 m²
Bruto inhoud
453 m³
Perceeloppervlakte
160 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Dronten
Sectie
B
Perceel
1234
Oppervlakte
160 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Bouwnummer 0 ong DRONTEN

naar Bouwnummer 0 ong DRONTEN
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object