Woningmarkt kwartaalcijfers van de gemeente Dronten 2e kwartaal van 2022 zijn bekend

De Woningmarkt kwartaalcijfers van de gemeente Dronten van het tweede kwartaal van 2022 zijn bekend! Nieuwsgierig? Laten we samen even naar de cijfers kijken:

138 woningen verkocht in de gemeente Dronten

In het tweede kwartaal van 2022 zijn er in de gemeente Dronten 138 woningen verkocht door de NVM-makelaars. In het eerste kwartaal van 2022 waren dat er nog 122 en in het laatste kwartaal van 2021 waren dat er 125. Hiermee lijkt het aanbod van koopwoningen weer te stijgen. We zijn benieuwd of deze trend zich voortzet.  

Gemiddelde transactieprijs Dronten is € 387.690,-.

De gemiddelde transactieprijs per woning is iets gedaald en komt dit kwartaal op € 387.690,-. De gemiddelde prijs voor een woning in de gemeente Dronten bedroeg het vorige kwartaal nog € 409.000,-. Dit zou kunnen komen doordat er relatief meer woningen in het goedkopere segment zijn verkocht dan het kwartaal ervoor.  

Lees ook: Eerste tekenen van lucht in krappe woningmarkt in de gemeente Dronten?

Verkooptijd woningen Dronten

De verkooptijd van een woning in de gemeente Dronten bedroeg in het eerste kwartaal van dit jaar nog 19 dagen, maar is nu in het tweede kwartaal iets gestegen naar 22 dagen. Dat is vanaf het moment dat een woning in de verkoop staat, tot het moment dat de akte bij de makelaar ondertekend wordt. We merken dat kopers iets voorzichtiger zijn door de gestegen rente, maar toch worden woningen dus nog steeds relatief snel verkocht.

Terug naar ‘normaal’

De laatste maanden zien we zowel landelijk als bij ons in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant een verandering plaatsvinden. Er is meer aanbod, de huizen staan gemiddeld iets langer te koop en er zijn minder bezichtigingen per woning. Maar de woningen worden nog steeds relatief snel verkocht voor een goede prijs. We gaan dus terug naar een situatie die weer ‘normaler’ te noemen is.

Lees ook: Dronten gaat weer startersleningen uitgeven

Het juiste moment om jouw woning in de verkoop te zetten?

Twijfel jij of dit het juiste moment is om je woning in de verkoop te zetten? Bel ons eens en dan kijken we samen wat het juiste moment voor jou is! We zijn te bereiken via 0321-317063.

Bronvermelding: NVM Woningmarkt kwartaalcijfers van de gemeente Dronten

Deel dit bericht