Woningmarkt kwartaalcijfers van de gemeente Dronten 1e kwartaal van 2022 zijn bekend

De Woningmarkt kwartaalcijfers van de gemeente Dronten van het eerste kwartaal van 2022 zijn bekend! Nieuwsgierig? Laten we samen even naar de cijfers kijken:

122 woningen verkocht in de gemeente Dronten

In het eerste kwartaal van 2022 zijn er in de gemeente Dronten 122 woningen verkocht door de NVM-makelaars. In het laatste kwartaal van 2021 waren dat er 125. In het eerste kwartaal van 2021 verkochten de NVM-makelaars nog 136 woningen in onze gemeente. Het aantal verkochte woningen loopt dus langzaam terug.

De eerste tekenen van een afgekoelde woningmarkt zijn in zicht; aldus cijfers van de NVM.

Gemiddelde transactieprijs Dronten gestegen

Daarentegen is de gemiddelde transactieprijs gestegen. De gemiddelde prijs voor een woning in de gemeente Dronten bedroeg in het eerste kwartaal van dit jaar € 409.000,-. Dat is een stijging van circa 25% ten opzichte van de gemiddelde prijs in het eerste kwartaal van 2021. Toen bedroeg de gemiddelde prijs voor een woning namelijk € 324.000,-. We zien wel dat de prijsstijging aan het afvlakken is. De prijs ten opzichte van de gemiddelde transactieprijs van het laatste kwartaal van 2021 is namelijk “maar” 4% gestegen.

Verkooptijd woningen Dronten

De verkooptijd van een woning in de gemeente Dronten bedroeg in het eerste kwartaal van dit jaar 19 dagen. Dat is vanaf het moment dat een woning in de verkoop staat, tot het moment dat de akte bij de makelaar ondertekend wordt. In het eerste kwartaal van 2021 was de verkooptijd gemiddeld 24 dagen. We merken wel dat kopers iets voorzichtiger zijn door de gestegen rente, toch worden woningen dus nog steeds snel verkocht.

Het juiste moment om jouw woning in de verkoop te zetten?

Twijfel jij of dit het juiste moment is om je woning in de verkoop te zetten? Bel ons eens en dan kijken we samen wat het juiste moment voor jou is! We zijn te bereiken via 0321-317063.

Bronvermelding: NVM Woningmarkt kwartaalcijfers van de gemeente Dronten

Deel dit bericht