Een nieuwe woning kopen is geen dagelijkse activiteit! Dan is het heel prettig om goed geadviseerd te worden door een professional. Wij kennen de woningmarkt in Dronten door en door en weten wat er speelt. We zijn op de hoogte van bouwkundige aspecten, gemeentelijke bepalingen en ontbindende voorwaarden. Na uitgebreid onderzoek doen we in overleg met u een realistisch bod op uw nieuwe droomhuis. Uitgangspunt is het realiseren van een koopsom waarbij u zeker weet dat u niet te veel betaald!

Opdracht : een geschikte woning zoeken
Wij houden de huidige woningmarkt scherp in de gaten en hebben snel zicht op de woningen die nieuw op de markt komen. Tijdens de bezichtiging kijken we nauwgezet naar het onderhoud van de woning. We letten op eventuele gebreken en mogelijk noodzakelijke reparaties. Ook kunnen we meedenken over een eventueel uit te voeren verbouwing. Soms adviseren we om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren door een erkend bouwkundig expert. Uiteraard begeleiden wij ook dat proces.

Onderzoek doen
We doen waar nodig (extra) onderzoek op de volgende punten:

  • Bestemmingsplannen
  • Milieuaspecten
  • Relevante gegevens in het Kadaster
  • Status en verplichtingen Vereniging van Eigenaren
  • Gemeentelijke- en Provinciale bepalingen
  • Isolatiewaarde en energieverbruik

Onderhandelen over de koopsom
Wij adviseren u over de beste bieding-strategie op basis van alle verzamelde informatie. Door onze ruime ervaring met taxaties, toegang tot de NVM-database en kennis van de woningmarkt kunnen we namens u een scherp maar realistisch openingsvoorstel doen.

Ondertekening koopovereenkomst
Nadat de koop gesloten is, houdt onze dienstverlening niet op. Wij controleren de koopovereenkomst en overige documentatie en leggen u waar nodig in begrijpelijke taal uit wat er nu eigenlijk staat.

Overdracht bij de notaris
Vlak voor de overdracht inspecteren we samen met u de woning en controleren of deze in de afgesproken staat wordt opgeleverd. Daarna gaan we naar de notaris en tekent u de akte van levering en de hypotheekakte: u bent nu de eigenaar!

Vrijblijvend gesprek
Bent u op zoek naar een nieuwe woning; u kunt een vrijblijvend gesprek met ons aanvragen. Misschien wilt u begeleiding tijdens het gehele aankoopproces, of ondersteuning bij bepaalde stappen: maatwerk is altijd mogelijk! Bel ons gerust of klik hier voor het maken van een afspraak.