Een nieuwe woning kopen is geen dagelijkse activiteit! Dan is het heel prettig om goed geadviseerd te worden door een professional. Wij kennen de woningmarkt in Dronten door en door en weten wat er speelt. We zijn op de hoogte van bouwkundige aspecten, gemeentelijke bepalingen en ontbindende voorwaarden. Na uitgebreid onderzoek doen we samen een realistisch bod op je nieuwe droomhuis. Uitgangspunt is het realiseren van een koopsom waarbij je achteraf geen spijt krijgt! 

Een woning bezichtigen

Op dit moment is er sprake van een krappe woningmarkt. Niet alleen in grote steden, maar ook bij ons in Dronten. Wanneer je kans wilt maken op een woning, moet je dus vaak snel zijn. Hierdoor ontstaat er bij kopers regelmatig stress en tijdsdruk. Want tegen de tijd dat jij de ideale woning op funda.nl ziet, heb je kans dat alle bezichtigingen al volgeboekt zijn en je te laat bent. Gelukkig kunnen wij helpen. Met een aankoopmakelaar heb je namelijk gegarandeerd een bezichtigingsafspraak.

Tijdens de bezichtiging:

  • kijken we nauwgezet naar het onderhoud van de woning
  • letten we op eventuele gebreken en mogelijk noodzakelijke reparaties
  • kunnen we meedenken over een eventueel uit te voeren verbouwing
  • adviseren we eventueel om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren door een erkend bouwkundig expert

Onderzoek doen

Als het nodig is doen we (extra) onderzoek op de volgende punten:

  • Bestemmingsplannen
  • Milieuaspecten
  • Relevante gegevens in het Kadaster
  • Status en verplichtingen Vereniging van Eigenaren
  • Gemeentelijke- en Provinciale bepalingen
  • Isolatiewaarde en energieverbruik

Bieden vanaf prijs

Tegenwoordig wordt er meestal een ‘bieden vanaf prijs’ gehanteerd. Dit is voor veel kopers nieuw en mensen weten vaak niet wat ze precies moeten bieden. Ze willen niet te hoog, maar ook zeker niet te laag bieden. Het is ook heel lastig want de situatie is momenteel heel dynamisch. Door onze ervaring kunnen wij je hier goed adviseren. Zo voorkom je dat je onnodig te hoog biedt, maar vis je ook niet achter het net.

Ondertekening koopovereenkomst

Nadat de koop gesloten is, houdt onze dienstverlening niet op. Wij controleren de koopovereenkomst en overige documentatie en leggen je waar nodig in begrijpelijke taal uit wat er nu eigenlijk staat.

Overdracht bij de notaris

Vlak voor de overdracht inspecteren we samen de woning en controleren we of deze in de afgesproken staat wordt opgeleverd. Daarna gaan we naar de notaris en teken je de akte van levering en de hypotheekakte: je bent nu de eigenaar!

Vrijblijvend gesprek

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Vraag een vrijblijvend gesprek met ons. Misschien wil je begeleiding tijdens het gehele aankoopproces of ondersteuning bij bepaalde stappen: maatwerk is altijd mogelijk! Bel ons gerust of klik hier voor het maken van een afspraak.