Over Gemeente Dronten

Denk je over wonen in de gemeente Dronten? Wij snappen dat wel.

Denk je over wonen in Dronten? Een nieuw leven beginnen of een bedrijf starten? In de gemeente Dronten kan het. Doen we het. Zijn we niet anders gewend. Want al meer dan 60 jaar bouwen we aan ons stuk (Flevo)land op de bodem van de Zuiderzee. En met succes: we zijn uitgegroeid tot één van de grootste gemeentes van het land.

Ruimte, rust én reuring, dat vind je hier. Met de faciliteiten van een stad en het gevoel van een dorp. Alles op de fiets bereikbaar en parkeren doen we gratis. Ook bij de trein, voor als je het toch verderop wil zoeken. We liggen centraal, dus je bent overal snel. Maar ook nergens, want je hoeft niet weg. Beleven, ontspannen en wonen doe je hier. In Dronten, Biddinghuizen of Swifterbant.

In de gemeente Dronten vind je ruimte, rust én reuring

Ruimte

Dat hebben we hier genoeg. Kijk maar naar onze wijken met grote (nog relatief betaalbare) kavels, speeltuinen en parken. Voor de jeugd is het fijn opgroeien met genoeg keus aan (middelbare) scholen en sportverenigingen. En voor de volwassenen? Het ondernemersklimaat is aangenaam en de werkgelegenheid groot. Werk je ergens anders, dan is dat prima te combineren met wonen in onze gemeente. Door onze centrale ligging ben je zo in Amsterdam, Zwolle of het hoge noorden. Zowel met de auto (via de A6) als met trein.

Rust

Met haar bossen, randmeren en tulpenvelden heeft de polder alles om tot rust te komen. Of om er juist op uit te trekken. Alle drie de dorpen kennen veel groen waar je goed kunt wandelen. Fietsen kan natuurlijk ook, al gaat dat vaak gepaard met de nodige wind. Met name op onze dijken waar je kilometers ver langs het water fietst. Aan het Veluwemeer en Ketelmeer vind je ook onze mooie en ruime stranden, met de beste (beach)restaurants en voldoende parkeergelegenheid.

Reuring

Niet iedereen weet waar Dronten ligt, iedereen weet wel wat we organiseren. We danken het aan onze grote marathons en andere sportevenementen. En aan bekende festivals zoals de Meerpaaldagen en Lowlands. Vaak vinden deze plaats op het terrein van Walibi Holland: het attractiepark met de meeste achtbanen van Nederland. Blijf je liever met beide benen op de grond? In theater de Meerpaal vind je voorstellingen en optredens met bekende bands, acteurs en cabaretiers. Voor een hapje vooraf of een drankje naderhand, is er onze lokale horeca die je graag ontvangt.