Aankoop

Een huis kopen in de gemeente Dronten?

Een huis kopen doe je niet elke dag. Gelukkig niet, want het aankopen van een nieuwe woning is doorgaans spannend en zenuwslopend. Daarom is het prettig om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. De wetenschap dat alles goed geregeld wordt, geeft rust tijdens het aankoopproces.

We vinden het belangrijk dat je vooraf precies weet wát je koopt. En welke koopsom daar bij past. Met onze kennis van de huizenmarkt in de gemeente Dronten, de regionale bepalingen, bouwkundige aspecten van het huis en de ontbindende voorwaarden, komen we tot een realistisch advies. Daarmee vergroot je de kans op een succesvolle aankoop van jouw droomhuis.

Met aandacht voor de stenen én de mensen
Juridisch en bouwkundig advies
Altijd een passend bod
Aankopen in begrijpelijke taal
Betrokken en realistisch

Bezichtigen in de gemeente Dronten

Door ons grote netwerk in de gemeente Dronten en omdat wij goed contact hebben met onze collega-makelaars, kennen wij de lokale markt als geen ander. Wij snappen precies waar je naar op zoek bent en wijzen je op alternatieven waar je zelf niet naar zou kijken. Met een eigen aankoopmakelaar ben je op alle fronten beter voorbereid, zodat we samen snel kunnen schakelen. Ook krijg je advies over:

  • Onderhoud van de woning;
  • Gebreken en mogelijke noodzakelijke reparaties;
  • Mogelijkheden voor een eventuele verbouwing;
  • Indien nodig: bouwtechnische keuring door een erkend bouwkundig expert.
Bekijk ons actuele aanbod

Onderzoek huis en omgeving

Indien noodzakelijk is ook (extra) onderzoek, onderdeel van de aankoopbemiddeling. Denk aan:

  • Bestemmingplannen in Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant of Ketelhaven;
  • Milieuaspecten binnen de gemeente;
  • Relevante gegevens in het Kadaster;
  • Status en verplichtingen binnen de Vereniging van Eigenaren;
  • Gemeentelijk- en provinciale (Flevolandse) bepalingen;
  • Isolatiewaarde en energieverbruik.
Op zoek naar een woning in de gemeente Dronten? Schrijf je in als woningzoekende

Bieden op jouw droomhuis

Het uitbrengen van het bod, is het belangrijkste onderdeel van het aankoopproces. Ook het meest spannende stuk, want wat ga je bieden om achteraf geen spijt te krijgen? Met een te hoog bod betaal je straks de hoofdprijs en door een te lage bieding vis je wellicht achter het net.

Aankoopbemiddeling is meer dan het kopen van een berg stenen, het draait om jou en jouw verhaal. Om jouw intenties, portemonnee, wensen en toekomst. Misschien ben je behoudend of juist ontzettend fanatiek; aankoopbemiddeling is maatwerk en helpt je om alle voors en tegens tegen elkaar af te wegen. Daarmee kom je tot een bod dat past bij het huis én jouw verhaal.

Tekenen van het koopcontract

Na acceptatie van het bod, volgt de handtekening onder het koopcontract: vaak een dik pak papieren vol vaktermen. Als aankoopmakelaar controleren we de koopovereenkomst en de overige documenten op alle juridische aspecten. Waar nodig maken we wollige tekst begrijpelijk, zodat je precies weet waar jij straks voor tekent.

Overdracht van de sleutel

Voordat de eigenaren de sleutel aan je overdragen, vindt de schouwing plaats: we inspecteren of de woning in de juiste staat is achtergelaten. Daarna gaan we mee naar de notaris waar je de akte van levering én de hypotheekakte tekent. Gefeliciteerd, je bent nu eigenaar.

Wil jij een huis kopen in Dronten, Biddinghuizen of Swifterbant?