Het huis van je ouders verkopen?

En dan ineens moet je het ouderlijk huis verkopen…

En dan ineens moet je het ouderlijk huis verkopen. Het huis waar je ouder(s) tot voorkort nog zelfstandig woonde(n). Misschien omdat ze er nu allebei niet meer zijn of omdat de laatste ouder niet alleen in de woning kan blijven. Een verdrietige en intensieve periode, want naast alle emotie moet er nu ook veel uitgezocht en geregeld worden…

Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen een goede verkoop. Aandacht, overzicht en ontzorging zijn net zo belangrijk.

Daar staan we je graag in bij.

Daarvoor wil je graag een prettige makelaar die:

Je ontlast bij het maken van grote beslissingen in deze moeilijke periode
Stuctuur biedt en overzicht houdt tijdens de verkoop
Tips geeft voor het verkoop klaar maken van het ouderlijk huis
Als schakel fungeert tussen de familie, notaris en de verkopende partij
Kennis heeft van de huizenmarkt in de Gemeente Dronten

Het is onze zorg om jou te ontlasten

Hoewel het draait om de verkoop van de woning is het menselijk aspect hierbij net zo belangrijk. Sommige taken kosten nu veel moeite of voelen als een enorme drempel. Dan is het fijn als een ander die voor je doet. Een vraag stellen aan de notaris of even iets uitzoeken in een voor jou onbekende gemeente. Kleine dingen die het net iets gemakkelijker maken. Voor ons een kleine moeite waarmee we je graag ontlasten.

Op zoek naar een prettige en betrouwbare makelaar voor de verkoop van de ouderlijke woning in Dronten? Neem contact met ons op

Verkoop ouderlijk huis: hoe gaat dat?

De verkoop van het ouderlijk huis is meestal een moeilijke stap. Met het dichtdoen van de voordeur sluit je letterlijk een periode af. Van het leven dat zich daar afspeelde en misschien ook van een tijd als mantelzorger. Om dan tussen alle emotie een huis te verkopen, is heftig. Daarom is het prettig om te weten hoe de verkoop van de ouderlijke woning precies gaat en wat je kunt verwachten. Dat zorgt voor overzicht.

Met een akte van erfrecht kun je het huis verkopen

Inmiddels ben je bij de notaris geweest en weet je hoe de meeste juridische en fiscale zaken zijn geregeld. De erfenis zit in de afrondende fase en jij of jullie zijn aangewezen als executeur binnen de familie. Met de akte van erfrecht kun je straks het huis verkopen.

Kies een makelaar in dezelfde plaats als de ouderlijke woning

Voor de verkoop van de ouderlijke woning heb je een makelaar nodig. Bij voorkeur een makelaar in dezelfde plaats als waar het ouderlijk huis staat. De lokale makelaar kent tenslotte de huizenmarkt, prijzen, regelgeving en de omgeving van het huis van je ouders. In deze dynamische markt komt dat de verkoop altijd ten goede.

Wees gerust, de ouderlijke woning hoeft nog niet leeg

Misschien denk je dat het huis helemaal leeg moet zijn voor de verkoop. Wees gerust, de ouderlijke woning hoeft nu nog niet leeggeruimd te worden. Voor de verkoop is het wel belangrijk dat het huis van je ouders opgeruimd en netjes is, en dat jullie de persoonlijke spullen uit de woning meenemen.

Verkoop ouderlijk huis: hoe gaat dat?

Verkoopklaar geldt voor de binnen- en buitenkant. Dat betekent dat het soms nodig is om de tuin te (laten) doen, het huis schoon te maken of kleine gebreken te verhelpen. Wat er moet gebeuren is per huis verschillend. Daarom maken we altijd samen een ronde door het huis en denken we mee over praktische oplossingen.

Het ouderlijk huis in Dronten verkopen

Voor de verkoop van het ouderlijk huis is het belangrijk dat alle familieleden op één lijn zitten. Daar helpen we bij. Soms een uitdaging, maar altijd met een goede afloop. Daarna is het aan jou en jullie om het huis leeg te halen en de bezittingen te verdelen. En om alles – zowel letterlijk als figuurlijk – een plek te gaan geven.

Heb je nog vragen over het huis van je ouders in Dronten?
Stel ze gerust. We helpen je graag.