6 tips om je tuin te stylen

Jouw woning gaat in de verkoop en deze wil je natuurlijk zo goed mogelijk verkopen. Er komt een fotograaf langs om foto’s te maken en er worden afspraken ingepland voor bezichtigingen. Hoe zorg je ervoor dat potentiĆ«le kopers zichzelf al helemaal zien zitten in jouw tuin?

Deze keer 6 handige stylingtips voor jouw tuin op een rijtje.

Tuintip 1

Inkoppertjes, maar maai het gras en zorg dat het onkruid is weggehaald. Snoei de heg of de klimop mooi strak en veeg het terras. Alles dus spik en span.

Tuintip 2

Zorg ervoor dat de plantenbakken niet leeg of vol met onkruid staan. Ook in de winter! Kies dan voor winterviooltjes of andere mooie winterse planten.

Tuintip 3

De tuin moet er uitnodigend uitzien. Alsof je er zo kan neerploffen. In de zomer zet je het meubilair neer met mooie kussens afgestyld met kaarsen en andere accessoires. Ook in de winter haal je het meubilair onder het zeil vandaan en kleed je het aan als een warm wintertafereeltje. Denk aan lampjes, dekentjes en misschien wel een vuurkorf. Heerlijk!

Tuintip 4

Haal de tuinslang, rondslingerend speelgoed, gereedschap en fietsen weg.

Tuintip 5

Heb je parkeerplaatsen vlak voor de woning? Zorg ervoor dat deze leeg zijn als de fotograaf komt. Het is lastig om een woning te fotograferen als er een busje of een grote auto voor de deur staat. Parkeer desnoods je eigen auto hier en haal deze weg als de foto’s worden gemaakt.

Tuintip 6

Een veelgestelde vraag; wat doen we met de containers? Er valt wat voor te zeggen om deze weg te halen…. maar ze horen bij het huis en de nieuwe bewoners zullen ook ergens hun containers neer moeten zetten. Als ze heel erg in het zicht staan aan de voorzijde van de woning zetten we ze vaak even aan de kant bij het maken van de foto’s. Overleg het rustig met de fotograaf. En anders; strak naast elkaar en buitenzijde even schoonspuiten.

Lees ook: 8 handige stylingtips voor de keuken

Deel dit bericht