Eerste tekenen van lucht in krappe woningmarkt in de gemeente Dronten?

De eerste tekenen van een afgekoelde woningmarkt zijn in zicht; aldus cijfers van de NVM. Maar het is nog te vroeg om echt conclusies te kunnen trekken. Het verloop van onder andere de rente in de komende tijd gaat hopelijk meer duidelijkheid geven. Geldt dat ook voor de woningmarkt in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant?

Veranderende woningmarkt Dronten

De rentes zijn sinds het begin van dit jaar behoorlijk gestegen. Kopers worden wat onrustig van de stijgende rentes en twijfelen of ze nu nog wel willen kopen. Verkopers zetten juist nu nog snel hun woning te koop. In Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant merken we dat die combinatie zorgt voor een beetje meer ruimte in de krappe woningmarkt.

Ben jij op zoek naar een woning in de gemeente Dronten? Schrijf je in als woningzoekende

Ander woningsegment

De stijgende rentes hebben ook direct invloed op de hoogte van de hypotheek die geleend kan worden en dus ook op het woningsegment waarin de koper zich bevindt. Begaf je je eerder nog in het segment tot € 350.000, zit je nu te zoeken in het segment tot € 250.000. Ook daarin is de verschuiving zichtbaar. Het huis dat je op het oog had, is misschien niet meer te betalen en komt weer vrij op de markt. 

Woningmarkt kwartaalcijfers van de gemeente Dronten 1e kwartaal van 2022 zijn bekend

Terug naar ‘normaal’

De laatste twee maanden zien we bij ons in Dronten een verandering plaatsvinden. Er is meer aanbod, de huizen staan gemiddeld iets langer te koop en er zijn minder bezichtigingen per woning. Maar de woningen worden nog steeds relatief snel verkocht voor een goede prijs. We gaan dus terug naar een situatie die weer ‘normaal’ te noemen is.

Hoeveel geld heb je nodig voor het kopen van een huis? Lees het hier >

Vragen over de woningmarkt in Dronten?

Wil je weten wat jouw koopwoning nu waard is? Of heb je vragen over de huidige woningmarkt in de gemeente Dronten? Vraag een waardebepaling aan of neem contact met ons op. Bel naar 0321 – 317063 of stuur een mail naar info@kerremansmakelaardij.nl.

Deel dit bericht