Duurzame woningen in Dronten zijn populairder dan ooit

Woningen met een groen energielabel doen het in de huidige woningmarkt beter dan woningen met een minder groen label. Door de hard gestegen energielasten hebben ‘groene’ woningen een duidelijk voordeel. Zo is de woningwaarde van een duurzame woning ten opzichte van een minder duurzame woning hoger en neemt het verschil alleen maar verder toe. (bron NVM)

Ook in Dronten merken we dat nieuwere woningen per vierkante meter meer opleveren dan bijvoorbeeld de oudere minder geïsoleerde woningen. Ook wordt er steeds vaker gevraagd naar het Energielabel. Sinds vorig jaar is het Energielabel verplicht, maar tot voor kort vroegen geïnteresseerden daar niet vaak actief naar. Dat is nu zeker anders.

Je woning verduurzamen met de overwaarde

Het is dus slim om je huis te verduurzamen. Niet alleen voor je eigen portemonnee en het milieu. Maar ook met het oog op eventuele verkoop van de woning in de nabije toekomst. Dat kan bijvoorbeeld met een extra hypotheek op basis van de overwaarde van je woning of via een lening bij het Stimuleringsfonds Huisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn).

Lees meer daarover in onze blog: Mogelijkheden om je woning te verduurzamen als je geen eigen financiële middelen hebt

Energiebespaarlening van het warmtefonds

Sinds 1 november hebben huishoudens met een verzamelinkomen van maximaal € 45.014,- (bruto) de mogelijkheid om een Energiebespaarlening van het Warmtefonds af te sluiten tegen 0% rente. Met deze lening mag je je woning verduurzamen. Met de kosten die je bespaart op je energierekening kun je vervolgens de lening af betalen. 

Lees meer daarover in onze blog: Mogelijkheden om je woning te verduurzamen als je geen eigen financiële middelen hebt

Wil jij jouw woning binnenkort verkopen? En twijfel je of het nut heeft om je woning eerst te verduurzamen? Wij komen graag een keertje langs om hierover sparren. Neem contact met ons op via 0321-317063 of info@kerremansmakelaardij.nl.

Deel dit bericht