Hoe krijg je die woning wel te pakken?

Op dit moment is er sprake van een krappe woningmarkt. Niet alleen in grote steden, maar ook bij ons in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Wanneer je kans wilt maken op een woning, moet je dus vaak snel beslissen. Hierdoor ontstaat er bij kopers regelmatig stress en tijdsdruk. Want tegen de tijd dat jij jouw ideale woning op funda.nl ziet, heb je kans dat alle bezichtigingen al volgeboekt zijn en je te laat bent. Gelukkig kunnen wij je helpen.

Altijd overzicht van de huizenmarkt in Dronten

Wij weten wat er nieuw op de markt komt, door ons grote netwerk in de gemeente Dronten en omdat wij goed contact hebben met onze collega-makelaars. Wij kennen de markt in Dronten en houden alles voor je in de gaten. Ook weten wij precies waar je naar op zoek bent en wijzen je op alternatieven waar je zelf niet naar zou kijken. Met een eigen aankoopmakelaar ben je op alle fronten beter voorbereid, zodat we samen snel kunnen schakelen.

Jouw wensen

Een aankoopmakelaar weet wat er mogelijk is binnen je budget, omdat wij bijhouden voor welke prijzen woningen in de gemeente Dronten gemiddeld worden verkocht. Daarnaast kijken we kritisch en objectief naar wat een goed huis voor jou is. Is de buurt wel zo leuk als je aanvankelijk dacht? Met welke regels en verplichtingen krijg je te maken? Dit soort vragen komt elke huizenkoper tegen. Dus ook al doe je een aantal zaken zelf en is je handige vader mee, je doet er goed aan om ook een aankoopmakelaar in de arm te nemen die je voor vervelende scenario’s kan behoeden. Zo maak je altijd een verstandige keuze.

Hoofd koel houden

Voor veel mensen is de aankoop van een huis de grootste uitgave van hun leven. Maar zeker als er volop belangstellenden zijn voor de woning die je op het oog hebt, krijg je maar weinig tijd om overal rustig over na te denken. Vaak wordt er verwacht dat je snel de knoop doorhakt en dan moet je oppassen voor emotionele beslissingen. Door een aankoopmakelaar voor je te laten bieden, is de kans veel kleiner dat je teveel voor een huis betaalt.

Wij houden altijd het hoofd koel; wij laten ons niet leiden door de emotie, maar door onze kennis van wat werkt. Zo adviseren we je om het meest aantrekkelijke bod uit te brengen in de ogen van de verkoper. Het gaat daarbij lang niet altijd alleen maar om geld. Wij helpen je graag bij het bepalen van de beste strategie. Wij denken aan jouw zakelijke belang. Laat jouw belangen nooit behartigen door de makelaar van de verkoper – die werkt immers voor de tegenpartij. Neem daarom altijd je eigen aankoopmakelaar mee.

Lees ook: 10 tips waarop je moet letten als je een huis bezichtigt

Hulp bij bieden

Tegenwoordig wordt er bij de meeste huizen een ‘bieden vanaf prijs’ gehanteerd. Dit is voor veel kopers nieuw en mensen weten vaak niet wat ze precies moeten bieden. Ze willen niet te hoog, maar ook zeker niet te laag bieden. Het is ook heel lastig want de situatie is momenteel heel dynamisch. Door onze ervaring kunnen wij je hier goed adviseren. Zo voorkom je dat je onnodig te hoog biedt, maar vis je ook niet achter het net.

Lees ook: Verkoop per inschrijving; hoe werkt dat precies?

Onderzoeksplicht voor de koper

Van jou als koper wordt verwacht dat je zelf de staat van de woning onderzoekt. Want gebreken die bij de bezichtiging worden ontdekt, mogen later niet als verborgen gebrek worden benoemd en zijn voor rekening van de koper. De aankoopmakelaar ontzorgt je zoveel mogelijk en adviseert je graag over alles wat met deze onderzoeksplicht te maken heeft.

Wij wijzen je op veel voorkomende gebreken. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we veel beter inschatten wat de werkelijke waarde is van het huis, en wat je nog kunt verwachten aan renovatiekosten. Ook wijzen we je op mogelijke ontbindende voorwaarden die je aan het bod kunt koppelen.

Zo kijken we onder andere naar de staat van het onderhoud, de aanwezigheid van gebreken en noodzakelijke reparaties. In sommige gevallen adviseren we je om een bouwkundige keurder in te schakelen. Daarnaast doen we soms onderzoek naar bestemmingsplannen, milieuaspecten, relevante gegevens in het Kadaster en verplichtingen van de eventuele Vereniging van Eigenaren. Kortom: met ons als aankoopmakelaar houd je een helder overzicht van het aankoopproces, van begin tot eind.

Ontzorgen na de koop

Vlak voordat je naar de notaris gaat, inspecteren we samen de woning. Het kan namelijk zijn dat er tussen het sluiten van de koopovereenkomst en de levering schade aan de woning is ontstaan. De verkoper moet die schade dan eerst herstellen of vergoeden. Ook na de verkoop blijven we beschikbaar voor vragen en advies.

Verhoog je kans op de krappe markt

Als je samenwerkt met een aankoopmakelaar ben je optimaal voorbereid om zelfs op een krappe markt een nieuwe woning in Dronten, Biddinghuizen of Swifterbant te vinden. Dus als je je kans wilt verhogen op het vinden van jouw droomhuis voor de juiste prijs, begin je met één telefoontje naar 0321-317063. Succes!

Bron: NVM.

Deel dit bericht